Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BGC Angol Program

A Boys & Girls Clubs (BGC) Angol Programja Amerikából indult, ahol az elsődleges cél a gyermekek készségeinek és személyiségének fejlesztése tevékenységközpontú projekteken keresztül. A Boys and Girls Clubs of America nemzetközi szervezet közel 4000 klubban biztosítja az „újra-gondolt napközi” rendszerét az Egyesült Államokban, melynek évente körülbelül 4 millió 5 és 18 év közötti gyermek a tagja.

Az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő program adta az ötletet, hogy a magyar gyerekek számára is elérhető legyen ez az egészen újszerű, gyermekközpontúmegközelítése az oktatásnak.

Európában elsőként kaptuk meg a jogot, hogy az amerikai BGCA nemzetközi szervezettel együttműködve testvérklubot hozzunk létre – a Boys and Girls Club of Hungary (BGCH)-t – és az általuk kidolgozott téma- és korspecifikus programokat használjuk. 
A BGC Angol Program a magyar gyerekek számára is kizárólag angol nyelven valósul meg angol anyanyelvi lektorokkal, aki a magyar délutános tanítóval összehangoltan dolgoznak. Igy az teljes mértékben beleépül a magyar oktatási rendszerbe. Ebből következik, hogy nálunk a készségfejlesztés mellett a BGC Angol Program fő célja az angol nyelv hatékony oktatása anyanyelvi környezetben a nyelvelsajátítás eszközével.

Hazánkban a BGC Angol Program jelenleg 5 közoktatási intézményben közel 20 – különböző angolszász területről érkező – angol anyanyelvi lektor irányításával valósul meg. Ez jelenleg 525 3-14 év közötti gyermek fejlesztését jelenti, amely szám a legnagyobb örömünkre folyamatosan bővül.

A kisgyermekkori nyelvtanítás során nem a tudatos nyelvhasználatot, nyelvi szabályok használatát magába foglaló nyelvoktatást alkalmazzuk, hanem a spontán, az anyanyelv elsajátításához hasonló tanulási folyamatot. Az így megszerzett és kódolt nyelvtudás sokkal hatékonyabb és nehezebben elfelejthető. Végső célunk, hogy a programban résztvevő gyerekek életformaként, az őket érintő hétköznapi témákon, élethelyzeteken keresztül, játékosan tudják elsajátítani az angol nyelvet.

BGC Angol Óvodai Program 3 (+1) éves. A kiscsoport, középső, valamint nagycsoportban megvalósuló angol nyelvű programunk teljes mértékben a magyar óvodai alapprogram tematikájához igazodik. Délelőtt 8-órától 13-óráig a magyar óvodapedagógussal együtt egy angol anyanyelvű lektor foglalkozik közösen a gyerekekkel.

A BGC Angol Iskolai Programunk 4+4 éves, 1.-4.osztályban BGC Angol Napközi, 5.- 8.osztályban BGC Angol Műhely formájában valósul meg.

 

Source: http://angolovoda.com/bgc-angol-program/